Torbalı Belediyesi'nin çevre bilinci oluşturmak adına düzenlediği temizlik etkinliğine katılan 300'e yakın yurttaş yaklaşık 20 ton çöp topladı.

İzmir Torbalı Belediyesi tarafından "Tertemiz Torbalı" sloganıyla ormanlık alanlarda temizlik yapıldı. Yaklaşık 300 yurttaşın katılımıyla yapılan etkinliğe Belediye Başkanı Mithat Tekin, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Çağdaş Kaya, CHP'li meclis üyeleri ve Torbalı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Gülcü de katıldı.

POŞETLERDEN "TERTEMİZ TORBALI" YAZILDI

Etkinlikte ‘Temiz çevre temiz gelecek demektir’, ‘Torunlarına bırakacağın dünya için doğayı temiz tut’, ‘Temizlik saygı işidir, başaran çağdaş kişidir’, ‘En iyi temizlik kirletmemektir’ ve ‘Çevreyi hor gören geleceği zor görür’ pankartları açıldı. 20 tona yakın toplanan çöplerin olduğu poşetlerden "Tertemiz Torbalı" yazısı oluşturuldu.

"DOĞAYA BORCUMUZU ÖDEDİK"

Temizlik çalışmasını tüm ilçeye yayacaklarını belirten Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin şöyle konuştu:

“Güzel ve anlamlı bir etkinlik oldu. Doğayı maalesef biz bu hale getiriyoruz. Bugün doğaya olan borcumuzu ödedik. Bu ‘Tertemiz Torbalı’ projemizin ilk etkinliğiydi. İzmir milletvekilimiz Ednan Arslan da bizi yalnız bırakmadı. Kendisine ve bugün Torbalı’nın temizliği için elini taşın altına koyan 7’den 70’e tüm ilçe sakinlerimize teşekkür ederim” dedi.

"TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLMALI"

Bu projenin Türkiye’ye örnek olması gerektiğini ifade eden CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan ise, “Çok anlamlı bir proje olmuş. Burada yer almaktan, doğa için bir şey yapmış olmaktan çok mutluyum. Projenin Türkiye’ye örnek olması gerektiğine inanıyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: anka