KEMAL ÖZDİLEK

Tokat’ta, 10 farklı gelen yabancı öğrenciler arasında Tokat Kardeşlik Futbol Turnuvası düzenlendi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Tokat Gençlik Spor Müdürlüğü Gençlik Hizmetlerinin ortak hazırladığı proje kapsamında; Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde öğrenim gören yabancı öğrenciler Tokat Kardeşlik Futbol Turnuvasında birbirleriyle kıyasıya mücadele etti.

Yabancı öğrenciler arasında 10 ayrı futbol takımı kuruldu. Tribünde bulunan öğrenciler ise kendi ülkelerinin takımlarını, kendi dillerinde ve Türkçe tezahüratlarla destekledi. İlk olarak, Çad takımı ile “Arap United” takımı karşı karşıya geldi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Muhammed Avşar, şu açıklamayı yaptı:

“Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Tokat Gençlik Merkezi iş birliği ile gerçekleşen ir organizasyondur. Organizasyon okulların başlamasıyla birlikte gençlik merkezi ve üniversitemiz arasında yapılan bir proje ile oluştu. Akabinde turnuvayı başlattık. Coşkulu bir şekilde başladı. 10 farklı ülkeden 10 farklı takım yer alıyor. Bu takımların hepsi farklı gönül coğrafyalarından gelen insanlar. 18 kişilik kadrolarla yaklaşık 180 öğrencimiz, üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerimiz bu turnuvada yer alıyorlar.”

Kaynak: anka