Eskişehir’de düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları coşku ile gerçekleşti. Gün boyunca kent genelinde araçlar ile marşlar çalınırken, vatandaşlar bayram sevincini pencere ve balkonlara çıkarak yaşadı. Başkan Ataç da Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi’nin kutlama kortejine katılarak Eskişehirliler'in coşkusunu paylaştı.

Binaların bayraklar ve Mustafa Kemal Atatürk posterleri ile donatıldığı Eskişehir, adeta kırmızı beyaza büründü. Gün boyunca kentte dolaşan Tepebaşı Belediyesi araçlarından yayınlanan marşlar da vatandaşların coşkusuna coşku kattı. Tepebaşı Belediyesi tarafından restore edilen klasik otobüs üzerinde, marşları canlı olarak seslendiren bandoya kent sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

COŞKU, AKŞAM SAATLERİNDE DEVAM ETTİ

Eskişehirlilerin bayram coşkusu akşam saatlerinde de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi tarafından kentin iki farklı noktasından başlatılan fener alayı ile devam etti.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Hasan Ünal’ın katılımı ile gerçekleşti. Kentin işlek caddelerinde marşlar eşliğinde ilerleyen korteje, kent halkı balkon ve pencerelere çıkarak ilgi gösterdi. Başkan Ataç ve beraberindekiler, Eskişehirliler'i selamlayarak bayramlarını kutladı.

“BU BAĞLILIK CUMHURİYETİMİZİN GÜVENCESİDİR”

Başkan Ataç, 19 Mayıs tarihinin önemine değinirken, “Çok kıymetli bir bayramı, Eskişehirliler ile birlikte kutlamanın sevincini yaşıyoruz. 19 Mayıs’ta vatandaşlarımızın yaşadığı bu coşku çok şey anlatıyor. Kentimizin tüm insanları, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve cumhuriyet değerlerine yürekten bağlı. Bu bağlılık, ülkemiz ve cumhuriyetimizin en büyük güvencesidir. Atatürk’ün izinde, daha nice bayramlar karşılamak ümidi ile tüm hemşehrilerime saygı ve sevgilerimi iletiyorum” diye konuştu.

Kaynak: anka