ÖZGE ZAİM

Eskişehir Tepebaşı Belediye Meclisi’nde AKP’den istifa ederek CHP’ye katılan Meliha Çelik, meclis toplantısında CHP sıralarına oturdu. Belediye Meclisi’nin AKP’li üyesi Mustafa Birsen, “Kendi hür iradesidir, ancak AK Parti’nin oylarıyla seçildiğini unutmamalı” dedi.  

Eskişehir Tepebaşı Belediye Meclis üyesi Meliha Çelik, AKP’den istifa ederek CHP’ye katıldı. Tepebaşı Belediye Meclis üyesi Meliha Çelik’in rozeti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından salı günü partinin grup toplantısında takıldı. Tepebaşı Belediyesi’nin aralık ayı toplantısında Meclis Üyesi Meliha Çelik CHP sıralarında yerini aldı. Çelik'in CHP'ye geçmesine AKP’liler tarafından tepki gösterdi.

Herkesin dilediği yerde siyaset yapabileceğini söyleyen AKP’li Meclis üyesi Mustafa Birsen, “Kendi hür iradesidir ancak AK Parti’nin oylarıyla seçildiğini unutmamalı. O makam ona vatandaşlarımızın emanet olarak verildiğini dolayısıyla AK Parti’ye iade edilmesi gerektiğini belirtmek istiyorum. Çünkü aksi davranış millet iradesine darbe olarak algılanır. Her meclis üyesi milletimizin oylarıyla seçilmiştir. Her meclis üyesi vatandaşı temsilen vatandaşın destekleriyle bu koltukta oturmaktadır” dedi.

CHP’li Meclis Üyesi Turgut Doğandor ise “Mustafa beyin düşüncelerine saygı duyuyoruz. Demokrasinin gereğine her zaman inanan insanlarız. Çok fazla da bu konuda yorum yapmanın doğru olmadığını düşünüyorum.  Sadece tek bir şey söyleyebilirim. Daha önce de Günyüzü Belediye Meclis üyesi de AK Parti grubundan CHP’ye geçmiştir. Sadece hayırlı olsun demek istiyorum” karşılığını verdi.

 

 

Kaynak: anka