Tepebaşı Belediyesi, Mavi Masa hattı ile tam kapanma döneminde kent sakinlerinin arz, talep ve şikayetlerini çözmek için harekete geçti.

Tam kapanma ile sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süreçte Tepebaşı Belediyesi, halkın isteklerini, sorunlarını ve taleplerini doğrudan Mavi Masa’nın 444 44 26 numaralı telefon hattından belediyeye iletebildikleri bir sistem kurdu. Vatandaşlarla kurulan tüm iletişimin kayda alınarak doğru birimlere aktarılmasını sağlayan Mavi Masa, geri bildirimlerle vatandaşın işlemlerinin sonuçlanmasında da görev alıyor.

Tepebaşı Belediyesi, sistemin faaliyet şeklini şu şekilde özetledi:

“Gelen müracaatlar, Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından değerlendirilerek, birimler bazında kayıt altına alınıyor ve takibi eksiksiz olarak yapılıyor. İlgili birimin çalışmalarının ardından, daha sonra gelebilecek benzer müracaatlar için de önemli bir çözüm altyapısı oluşturuluyor.”

Ayrıca, son ödeme tarihi 31 Mayıs olan emlak, çevre ve temizlik vergisinin ilk taksiti için Mavi Masa’yı arayan vatandaşlara, sokağa çıkma yasağı süresince adreslerinde ödeme yapmak üzere Mobil Vezne talebinde bulunma imkanı da sağlandı.

Kaynak: anka