Tepebaşı Belediyesi’nin gönüllü bahçelerinde toprakla uğraşan vatandaşlar için fide dağıtımı gerçekleştirildi. 4 gönüllü bahçesinde hak sahibi 374 kişiye 7 bin 480 adet fide dağıtılıyor.

Tepebaşı Belediyesi tarafından 4 merkezde emekli, engelli ve şehit yakınları başta olmak üzere vatandaşların kullanımına sunulan Gönüllü Bahçeleri, koronovirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirler eşliğinde vatandaşları toprakla buluşturmaya devam ediyor.

2 Eylül Gönüllü Bahçeleri ve Mustafa Mansız Gönüllü Bahçeleri ile başlayan fide dağıtımına, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da katıldı. Fide dağıtımı kapsamında her hak sahibine 4 çeşit olmak üzere 5’er adet, toplam 20’şer fide takdim ediliyor.

374 KİŞİYE 7 BİN 480 FİDE

Fideleri, toprağa emek veren vatandaşlara takdim eden Başkan Ataç, çalışmalar hakkında bilgi vererek şunları söyledi:

“Pandemi döneminde kısıtlamalar nedeniyle gönüllü bahçelerimizi belli dönemlerde kapatmak zorunda kaldık. İnsanlık, pandemide toprağın ve üretimin ne kadar önemli olduğunu çok daha iyi anladı. Biz de bu kapanmalarda kaybedilen zamandan dolayı hak sahiplerimizin mağduriyet yaşamaması için kullanım sürelerini bu döneme özel olarak uzattık. Şimdi de 4 Gönüllü Bahçemizde, 374 bahçe sahibine toplamda 7 bin 480 adet fide dağıtacağız. Şimdiden bereketli hasatlar temenni ediyorum."

Başkan Ataç daha sonra bahçeleri gezerken, vatandaşları emeklerinden dolayı tebrik etti. Bir de fide dikimi yapan Başkan Ataç, toprak ile vakit geçirmenin bu hayattaki en büyük hazlardan biri olduğunu belirtti. Başkan Ataç’tan patlıcan, salatalık, domates ve biber fidelerini teslim alan 2 Eylül Gönüllü Bahçeleri ve Mustafa Mansız Gönüllü Bahçeleri sakinleri de memnuniyetini dile getirdi.

 

 

Kaynak: anka