Tepebaşı Belediyesi’nin Erişilebilir Kent Atölyesi (EKA) ekibinin ortaklığı ile Avrupa Hareketlilik Haftası Atölyesi düzenlendi. Atölyede 5 farklı konu başlığı üzerinden kentlerde sürdürülebilir ulaşım, güvenli ve sağlıklı hareketliliğin sağlanmasına yönelik çözüm önerileri ele alındı.

Tepebaşı Belediyesi’nin, Erişilebilir Kent Atölyesi iş birliğinde Avrupa Hareketlilik Haftası Atölyesi düzenlendi.

Avrupa Hareketlilik Haftası Atölyesi, Yaya Hareketliliği – Kent Hafızası, Kent Aidiyeti, Sosyal Sürdürülebilirlik,  Bisiklet Scooter Hareketliliği / Güvenli Bisiklet Yolları, Ulaşım Alternatifleri ve Teşvik Edecek Uygulamalar, Artan Aktif Hareketlilik ve Kullanıcı Profilleri, Kentsel Hareketlilik Sosyal Ekonomik Çevresel Faktörler başlıklarında gerçekleştirildi.

Zoom üzerinden online olarak gerçekleşen atölyenin ilk gün çalışmaları kapsamında İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden Hatice Ayataç, bir sunum yaptı. Ayataç sunumunda yaya kimliği ve kültürü yaratmak, yürümeyi kolaylaştırmak, yürüme eylem planları ve yürümenin sağlığa etkileri gibi önemli konuları ele aldı.

Tepebaşı Belediyesi yetkilileri ise sürdürülebilir kalkınma, sürdürülebilir şehirler, Dünya Sağlık Örgütü’ne göre sürdürülebilir ulaşım konuları ve Tepebaşı Belediyesi’nin ilgili çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.

 

Kaynak: anka