19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Tepebaşı'nda Belediye'nin düzenlediği etkinlikler eşliğinde coşkuyla kutlandı. Tepebaşı Belediyesi’nin klasik otobüsü üzerinde Eskişehirlileri selamlayan Başkan Ataç, “Eskişehir, Atatürk ilkelerine ve cumhuriyet değerlerine yürekten bağlı insanların kentidir. Atatürk’ün izinde yılmadan yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Kent genelinde binalar, Mustafa Kemal Atatürk’ün posterleri ve Türk Bayrakları ile donatılırken, şehir adeta kırmızı beyaza büründü. Gün boyunca şehirde dolaşan Tepebaşı Belediyesi araçlarından yayınlanan marşlar da vatandaşların coşkusuna coşku kattı.  Belediye tarafından restore edilen klasik otobüs üzerinde, marşları canlı olarak seslendiren bandoya kent sakinleri büyük ilgi gösterdi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ile birlikte klasik otobüs üzerinde marşlar söyleyerek, Eskişehirlileri selamladı, bayramlarını kutladı. Tepebaşı Belediyesi önünden başlayan kutlama kortejinde Başkan Ataç ve Milletvekili Süllü, bisiklete de bindi.

Kortej gün boyunca kent genelinde işlek caddelerde devam etti.

"ATATÜRK’E VE CUMHURİYETE YÜREKTEN BAĞLIYIZ"

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç kutlamalara ilişkin değerlendirmesinde milli bayramların önemine dikkat çekerek, “Çok değerli bir bayramı, kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Bu 19 Mayıs’ı Eskişehirliler olarak heyecan ve coşku ile karşıladık. Hemşehrilerimiz, konvoylarımıza pencere ve balkonlarından eşlik etti. Eskişehirliler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve cumhuriyet değerlerine yürekten bağlı. Bu bağlılık, hiçbir zaman sona ermeyecek. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında, daha nice bayramlar karşılamak ümidi ile tüm hemşehrilerimi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” dedi.

 

Kaynak: anka