ALİ GÜRELİ 

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Adana’nın merkez ilçelerinden Seyhan’da da çalışmalara başladı. Seyhan’ın İlçe Sorumlusu olarak göreve başlayan Gözde Akçiçek, TEMA Vakfı’nı gönüllü sayısının 900 bini aştığını söyledi.

Gözde Akçiçek, TEMA Vakfı’nı emsil etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, üstlendiği sorumluluk duygusu içinde Seyhan'da başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıklarının korunmasına dair bilinci geliştirmek üzere gönüllü ekibiyle çalışacaklarını belirtti.

Minik TEMA, Yavru TEMA, Ortaokul TEMA, Lise TEMA, Genç TEMA ve Mezun TEMA gruplarını oluşturarak gönüllü sayılarını artırarak çevre konusunda en üst düzeyde katkı sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Akçiçek, "Bu çalışmalarımızı gerçekleştirmek için her zaman daha çok gönüllüye ihtiyacımız var. Bu sebeple kalbi doğa için atan herkesi TEMA Vakfı gönüllüsü olmaya çağırıyoruz." dedi.

Akçiçek, “TEMA Vakfı Adana Seyhan İlçe Sorumluluğu ekibi, yaşanabilir bir gelecek için kamuoyunu bilinçlendirme çalışmaları yürütmek; verimli tarım topraklarının, su varlıklarının, mera ve orman alanlarının korunmasını sağlamak için çalışacak. Ekolojik okuryazar bireylerin yetişmesi için okullar ve gönüllü öğretmenlerle iş birliği gerçekleştirerek TEMA Vakfı’nın ücretsiz doğa eğitimlerini toplumun tüm kesimlerine yaygınlaştıracak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: anka