FERHAT AKGÜN

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanlığı; elektrik ve doğal gaz zamlarını tezek ve gaz lambaları ile protesto etti, faturalarını yanlarında getirdikleri mumlarla yaktı.

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanlığı, Süleymanpaşa ilçesi Hasan Ali Yücel Meydanı’nda elektrik ve doğal gaza yapılan zamları protesto etti. Protestoya İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın katıldı.

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya şunları söyledi:

“Ülkelerin gelişmişlik ölçülerinde enerji kullanım miktarının önem taşıdığı günümüzde maalesef ülkemizde elektrik enerjisi kullananlar AKP hükümeti tarafından ağır faturalarla cezalandırılıyor. Ne çamaşır makinesinden leğene, ne de internetle haberleşmeden güvercinle haberleşme geri dönüş yapabiliriz. Günümüzde elektrik kullanımı insan hakkı durumuna gelmiştir. Elektriğin ulaşılabilir ve ödenebilir koşulları olmalıdır. Bunu sağlayacak olanlar ise ülkeyi yönetenlerdir. Her ne hikmetse AKP hükümeti elektrik üretim, dağıtım ve pazarlama işlerini özel şirketlere devrederek adeta halkını birkaç elektrik şirketinin insafına terk etmiştir. Aynı durum ısınma ihtiyacımızı büyük oranda karşıladığımız doğalgaz için de geçerlidir. Hükümetin elleri ile büyüttüğü canavara artık hükmedemediğini ardı ardına gelen görülmemiş orantısız zamlarla tescillemiştir. Yüzde 36 enflasyonun olduğu bir ortamda yüzde 127 elektrik zammı ne anlama gelmektedir. Burada hükümet mi yalan söylemektedir, yoksa şirketler fahiş bir zam mı yapmıştır? Tabii ki hükümetin halkına yalan söylediğini düşünmek istemiyoruz ama aynı hükümet halkımızın ezilmesine neden göz yummaktadır?"

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan ise "Şu anda mevcut hükümet, iktidar olarak yönetme ehliyetini kaybetmiştir. Hepimizin zekası ve aklı ile dalga geçmektedir. Sürekli suni gündemlerle yapılan zamları akaryakıt, doğalgaz, elektrik zamlarını değiştirmek için birtakım oyunlarla gündem değiştiriyor. Şu anda KDV oyunu ile gündem değiştiriyor. Sen yüzde 125 zam yapacaksın yüzde 7 ile gıda sektörüne indirim isteyeceksin" dedi.

 

Kaynak: anka