FERHAT AKGÜN

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde düğün yemeğinden gelin ve damatla birlikte toplam 300 kişi zehirlendi. Gözünü açamadığını ifade eden damat, “Hanımla birlikte biz de zehirlendik. Gözümü açacak halim yok. Psikolojimiz bozuldu. Hukuki süreç başlatacağız” dedi.

CHP Süleymanpaşa İlçe Yönetim Kurulu Üyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tekpark A.Ş Avukatı Anıl Kardaş ile Sevilay Türedi’nin pazar günü bir otelde yapılan düğün merasimlerinde kırmızı et ve pilav ikram edildi. Düğün sonrasından başlamak üzere dün de dahil olmak üzere düğünde yemek yiyen çok sayıda kişi hastanelere başvurdu.  

HEPSİ TABURCU EDİLDİ

Toplamda 300 kişinin çeşitli hastanelere başvurduğunu belirten Tekirdağ Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, şu bilgiyi verdi: “Düğünde yapılan ikramlar nedeniyle toplamda 300 kişi zehirlendi. Hastanelerimize başvuru yapan 300 kişinin tamamı taburcu edildi. Yaz sıcaklarına bağlı besin zehirlenmesi yaşanmış. Hayati tehlike arz edecek bir durum yok. Hastalarımızın tedavisini tamamlayıp taburcu ettik. Hepsine geçmiş olsun.”

İKİ gündür gözünü açamadığını ifade eden Anıl Kardaş ise “Mahvolduk. Hanımla birlikte biz de zehirlendik. Gözümü açacak halim yok. Konuşacak durumda değilim. Psikolojimiz bozuldu. Hukuki süreç başlatacağız” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YEMEDİĞİ İÇİN ETKİLENMEDİ 

Nikahı kıyan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise “Ben yemek yiyip düğüne nikah kıymaya gitmiştim. Yemek yemediğim için etkilenmedim. Zehirlenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum” dedi.

Kaynak: anka