Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (TEMEK) bünyesinde Süleymanpaşa ilçesinde devam eden Çini Kursu, “Sanata Adım Adım” projesi kapsamında çocuk öğrencileri ağırladı.

Süleymanpaşa Belediyesi Karacakılavuz Anaokulu öğrencileri, “Sanata Adım Adım” projesi kapsamında öğretmenleri ile TEMEK Süleymanpaşa Çini kursunu ziyaret ederek eğitmen Ömür Canpolat ve kursiyerlerden çini sanatının tarihi, teknikleri ve yapılışı hakkında bilgi aldılar.  Öğrencileri, kurslarında ağırlamaktan son derece mutlu olduklarını belirten TEMEK eğitmeni Ömür Canpolat, çini gibi geleneksel el sanatlarının genç kuşaklar tarafından bilinmesinin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Karacakılavuz Anaokulu öğrenci ve öğretmenleri de TEMEK Çini kursiyerleri ve öğretmenlerine kendilerini ağırladıkları için teşekkür ettiler.

“BÖYLE ÖNEMLİ BİR PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİKLERİ İÇİN DEĞERLİ ÖĞRETMENLERİNİ DE KUTLUYOR VE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “İlçelerimizde ücretsiz olarak açtığımız TEMEK kurslarımız, vatandaşlarımızın yeni meslekler edinmesinde önemli bir rol üstleniyor. Bunun yanında Türkiye’deki geleneksel el sanatlarını yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmak konusunda da önemli bir yere sahip. Süleymanpaşa Belediyesi Karacakılavuz Anaokulu öğrencilerinin Süleymanpaşa ilçesimizdeki çini kursumuzu ziyaret etmelerinden büyük mutluluk duydum. Böyle önemli bir projeyi hayata geçirdikleri için değerli öğretmenlerini de kutluyor ve teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: anka