Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Kapaklı ilçesinin Erbay Caddesi'nde silindirle sıkıştırılmış beton yol uygulamasının ardından sıcak asfalt serim çalışmalarına da başladı.

Altyapı çalışmalarının tamamlanması ile birlikte geçtiğimiz günlerde beton yol uygulaması gerçekleştirilen Erbay Caddesi'nde, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekipler tarafından sıcak asfalt serimi yapılacak.

Yaklaşık 1 hafta sürmesi beklenen çalışmalar kapsamında caddede toplamda 2 bin 300 ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirilecek. 2 kilometre uzunluğa, 9 metre genişliğe sahip olan yol, ekiplerin çalışması sonucunda daha güvenli ve konforlu bir hale getirilecek.

“İL GENELİNDE ALTYAPI VE ÜSTYAPI ÇALIŞMALARINA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Başlatılan sıcak asfalt serim çalışmalarını yerinde inceleyen ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Metin Pakdil’den bilgiler alan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “İl genelinde altyapı ve üstyapı çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda altyapı çalışmaları tamamlanan Erbay Caddesi’nde önce silindirle sıkıştırılmış beton yol uygulaması gerçekleştirdik. Şimdi de sıcak asfalt serim çalışmalarına başladık. Ekiplerimiz mesai mefhumu gözetmeksizin, sahada çalışmalarını sürdürüyor. Mümkün olan en kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayarak yolu trafiğe açacağız. Yapımını tamamlayacağımız yolun şimdiden halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.   

Kaynak: anka