FERHAT AKGÜN

Kurban Bayramı tatilini Marmara Denizi'nde bulunan Avşa ve Marmara adalarında geçirmek isteyen vatandaşlar, Tekirdağ'daki feribot iskelelerinde uzun araç kuyrukları oluşturdu.

İstanbul başta olmak üzere çevre illerden birçok tatilci, 11 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle araçları ile geldikleri Tekirdağ’da, Ceyport ve Barbaros feribot iskelelerinde yığılmalara neden oldu. Marmara ve Avşa Adası'na gitmek isteyen tatilciler, bunaltıcı sıcak altında saatlerce beklemek zorunda kaldı. Tatilci akını nedeniyle Tekirdağ'ın merkez ilçesi Süleymanpaşa'da bulunan feribot iskelesinde yaklaşık 2 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.

Tatilcilerden Onur Aslanparçası, “Yaklaşık 2 saattir burada feribot bekliyorum. Hiçbir ek sefer yok. Normal feribot seferleri gibi devam ediyor. Görüyorsunuz kuyruğun sonu görünmüyor. Ek seferler konulmadı” dedi.

40 senedir Avşa’ya gidip geldiğini ifade eden Mustafa Merdan ise “Yarım saattir bekliyorum. 2 saatte bir feribot geliyor. Biz alışkınız. 40 senedir gidip geliyoruz. Marmara’nın en temiz yeri Avşa Adası, herkesi bekliyoruz” diye konuştu.

Ek seferler konulması gerektiğini belirten Erol Güçlü de “2 saattir feribot bekliyorum. Avşa’ya yolculuk yapacağız. Rezillik. Aslında ek seferler yapmaları gerekiyor. Yazlığımız var, gidemiyoruz” diye yakındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Feribot İskelesi

* Araç Kuyruğu

* Yol Kenarında Gölgede Oturanlar

* Onur Aslanparçası

* Mustafa Merdan

* Erol Güçlü

Kaynak: anka