Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, yangının yaşandığı illere desteğini sürdürüyor. 17 personel ve 5 araçtan oluşan sağlık ekibi, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından Muğla'ya yolcu edildi.

Muğla ili ve çevresinde meydana gelen yangın felaketinden zarar gören vatandaşlara ve hayvanlara yardımcı olmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan iki doktor, iki acil yardım personeli, iki veteriner hekim, dört veteriner sağlık teknikeri ile bir ambulans, bir nakil minibüsü ve üç arazi aracı olmak üzere toplam 17 sağlık personeli ve beş araçtan oluşan müdahale ve yardım ekibi Muğla'ya gönderildi.

"SON ATEŞ SÖNENE KADAR DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK"

Sağlık ekibini Muğla'ya yolcu eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, son ateş sönene kadar desteklerini sürdüreceklerini belirterek, şu açıklamayı yaptı:

"Yangın felaketinin yaşandığı bölgeye desteğimiz sürüyor. Son ateş sönene kadar da desteğimiz devam edecek. Bugün de 17 sağlık personeli ve beş araçlık ekibimizi Muğla'ya yolcu ediyoruz. En büyük dileğimiz daha fazla olumsuz bir durum yaşanmadan yangınların kontrol altına alınması ve bir daha böyle bir felaketin yaşanmaması. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, mağdur olan vatandaşlarımızın ve hayvan dostlarımızın yanındayız." 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi daha önce de Antalya, Muğla ve Adana illerindeki yangınlarda zarar gören vatandaşlara ulaştırılmak üzere çamaşır makinesi, buzdolabı ve elektrikli süpürgelerden oluşan beyaz eşya seti ve zarar gören hayvan üreticilerine ulaştırılmak üzere 26 bin kilogram yem desteğinde bulunmuştu.

Kaynak: anka