Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen TEMEK kursları kapsamında Muratlı Yüzme Havuzu'nda yüzme kursu sertifika töreni düzenlendi. 16 Ağustos tarihinden 11 Eylül'e kadar 164 saat ders gören 5 ile 14 yaş arasındaki toplam 55 kursiyer, başarı sertifikalarını protokol üyelerinin elinden aldı.

TEMEK yüzme kursu sertifika törenine, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanı İsa Karadağ, Muratlı Belediye Başkan Yardımcısı Ufuk Gençtürk, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşma yapan Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, "Havuzun faaliyetleri pandemiden dolayı yarıda kalmıştı fakat bundan sonra çocuklarımız ve vatandaşlarımız havuzumuzdan en iyi şekilde faydalanabilecektir. Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen TEMEK kursları sayesinde çocuklarımız alanında uzman olan eğitmenlerden aldıkları derslerle yüzmeyi öğrendiler. Ben Muratlı Yüzme Havuzunu ilçemize kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak'a çok teşekkür ediyorum" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise "Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda en büyük ideallerimden biri Muratlı'ya yüzme havuzu yapmaktı. Bu konuda Nebi Başkan'a da söz vermiştim. Şimdi çocuklarımızı, vatandaşlarımızı burada yüzerken gördüğümde son derece mutlu oluyorum. Fakat bu yeterli değil; burada Türkiye çapında şampiyon yüzücülerin çıkması gerekiyor. Muratlı bu konuda potansiyel taşıyor. Yüzme kursuna çocuklarını gönderen velilere ayrıca teşekkür ediyor, kendilerini tebrik ediyorum. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" demiştir. Bu söz doğrultusunda spor alanında hizmetlerimiz devam edecek. Kursumuzu başarı ile bitiren tüm çocuklarımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.

16 Ağustos tarihinden 11 Eylül'e kadar 164 saat ders gören 5 ile 14 yaş arasındaki toplam 55 kursiyer, başarı sertifikalarını protokol üyelerinin elinden aldı.

Kaynak: anka