Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, küresel balıkçılık krizinden etkilenen küçük ölçekli balıkçılara destek olmak için harekete geçti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, balıkçılık sektörüne destek olmak için balıkçılara ağ ve donatı dağıtımı yapacağı projeyi hayata geçirdi. Proje kapsamında 12 metreye kadar teknesi olan toplam 125 küçük ölçekli balıkçıya 1 adet 200 metre uzunluğunda palamut ağı, 1 adet 200 metre uzunluğunda lüfer ağı, 1 adet donatma ipi, 1 adet 200 metre uzunluğunda polyester ip dağıtımı yapılacak. Ağ ve donatı dağıtım programı 30 Kasım Salı günü saat 11.00’de Süleymanpaşa Balıkçı Hali'nde yapılacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, şunları söyledi:

“Büyükşehir Belediyesi olarak özellikle bu yıl Marmara Denizinde yaşanan müsilaj nedeniyle ağları büyük zarar gören küçük ölçekli balıkçılarımıza destek olmak amacıyla ağ ve donatı malzemesi dağıtılması için gerekli çalışmaları tamamladık. Tekirdağ’da denizlerde faaliyet gösteren 7 adet Su Ürünleri Kooperatifimiz, bir tane de iç su avcılığı yapan kooperatifimiz bulunuyor. Kooperatifler ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda ilimizde denizlerde faaliyet gösteren Tekirdağ plakalı, yeşil ruhsatlı, kooperatif üyesi ve 12 metreye kadar teknesi olan toplam 125 küçük ölçekli balıkçı bulunduğu ve bu balıkçıların destek malzemesi almaya hak kazandıkları tespit edilmiştir. Hayata geçirdiğimiz proje kapsamında kendilerine palamut ağı, lüfer ağı, donatma ipi ve polyester ip desteğinde bulunacağız. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Tekirdağlı tüm üreticilerimizin olduğu gibi balıkçılarımızın da yanında olmaya devam edeceğiz.” 

Kaynak: anka