AHMET ÜNSAL

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin Manisa’daki olağan ilk genel kuruluna katıldı. Sarıgül, “Türkiye’mizin kurtuluşu 5T formülündedir. Bu 5T formülü; tarım, teknoloji, turizm, tekstil ve tasarruf” dedi.

Sarıgül, Öğretmenevi Konferans Salonu’nda düzenlenen genel kurulda divan seçiminden sonra kürsüye gelerek şunları söyledi:

“Bütün teşkilat başkanlarımla, bütün kadın kolları başkanlarımla ‘5T’ formülünü çok iyi çalışmamız gerekiyor. Türkiye’mizin kurtuluşu bu 5T formülündedir. Bu 5T formülü; tarım, teknoloji, turizm, tekstil ve tasarruf.

“ARAZİ ÇOK, BOZKIR OLMUŞ, EKEN BİÇEN YOK”

Tarımda bir numara olacağız. Çünkü Hollanda’ya bakıyoruz. Konya kadar yüz ölçümü var. Tarımdan ve hayvancılıktan elde ettiği gelir, bütün Türkiye’mizin ihracatına bedel. Dün Çankırı’da baktım arazi çok, ama arazi bozkır olmuş eken biçen yok. Hayvancılık muazzam bir noktada. Araştırdım baktım Suudi Arabistan’a en fazla giden bizim hacılarımız. En fazla kurbanı da bizimkiler kesiyor. Ama bakıyoruz ki Suudi Arabistan kurbanlıkları Endonezya’dan alıyor. Oraya inşallah bizim topraklarımızdaki kurbanlıklarımız gidecek.”

“İKTİDARIN ENSESİNDE OLACAĞIZ”

İktidarın yorgun olduğunu savunan Sarıgül, şöyle devam etti:

“Yolsuzluklara bulaşanlara ev hapsi bile vermeyen bu iktidar, tütün esnafımıza her türlü cezayı kesiyor. Türkiye Değişim Partimizin gözü, bu iktidarın her zaman ensesinde olacaktır. Emekçimizin tütününe göz dikenler asla ve asla adaletten bahsedemezler. Türkiye Değişim Partisinin yolu dosdoğrudur. Kararlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. İktidarın enerjisi bitti ama bugüne kadar iktidarı gönderecek kimse yoktu. Diğerleri 10 defa seçime girdi başarı elde edemediler. Çok dolaşıyorum Türkiye’yi. Bugünkü iktidardan vatandaşlarımız memnun değil ama devletimizi teslim edecekleri bir siyasi parti yoktu. Ama artık o parti Türkiye Değişim Partisi’dir.”

Sarıgül, konuşmasının ardından seçime giren mevcut başkan ve başkan adayı Hüseyin Sürel ile ekibini kutlayarak, başarılar diledi.

Kaynak: anka