ERKAN KARACA

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, küresel koronavirüs salgınının devam ettiğini, ekonomik açıdan zor durumda olan esnafın, yeni bir kapanmayı kaldıramayacağını söyledi.

Sarıgül, TDP İstanbul İl Başkanı Yusuf Bolat ile dün Tokat programının ardından akşam saatlerinde de Çorum’u ziyaret etti. Bir restoranda TDP Çorum İl Başkanı Engin Erenler, Merkez ilçe Başkanı Seyit Ahmet Çiftçi ve ilçe başkanları ile çalışma yapan Sarıgül, AKP için “20 yıllık süren bir iktidar var. Yoruldu, heyecanını kaybetti” ifadesini kullandı. AKP’nin logosuna dikket çeken Sarıgül şunları söyledi:

“ANKARA’YA EV SAHİBİ OLMAYA GİDİYORUZ”

“Ampulün süresi var. Ampulü değiştirmezsek evde, kontak yapar ev yanar. Evi kurtaramazsak bina yanar. Binayı kurtaramazsak mahalle yanar. Mahalleyi kurtaramazsak ilçe yanar. O nedenle artık ampulleri değiştirmenin zamanı geldi. Bu ampulleri değiştirecek olan tek parti de Türkiye Değişim Partisi’dir.

Biz Ankara’ya kiracı olmaya değil, ev sahibi olmaya gidiyoruz. Biz Ankara’ya zaman tüketmeye değil AK Parti’den anahtarı teslim almaya gidiyoruz.Türkiye Değişim Partisi’nin iki tane tercihi vardır. Ya tozda dumanda kalırsınız ya da tozu dumana katarsınız. Türkiye Değişim Partisi, tozu dumana katmaya geliyor.

“PANDEMİ BİTTİ, HAVASI VERİLİYOR AMA”

“Bir kez daha kapama olursa yurttaşlarımız ve esnaflarımız bunun altından kalkamazlar. Pandemi bitti havası veriliyor ama ne yazık ki doktorlarımızın, hocalarımızın, profesörlerimizin bize verdiği bilgi o doğrultuda değil. Bir kez daha kapama olursa yurttaşlarımız ve esnaflarımız bunun altından kalkamazlar o nedenle sağlık bakanlığını bir an önce aşıları kesinlikle ve kesinlikle ikinci faz aşıları da bitirmesini şart olarak görüyoruz.

“BAŞKA BİR DALGADAN SÖZ EDİLİYOR”

Pandemi, pandemi, pandemi… Şu anda bütün dünyayı sıkıntıya sokan başka bir dalganın geldiği bahsediliyor. Süratle aşılarımızı tamamlamamız lazım. Demokratik birçok ülke üçüncü faz aşıya geçtiler. Bizde daha ikinci fazı yaptırmayan yurttaşlarımızın sayısı alabildiğine fazla. Sağlık Bakanlığımızın derhal devreye girip aşıları yoğunlaştırması şarttır.

Bir kez daha bütün yurttaşlarımızı hep beraber uyarmamız lazım. Mesafe kurallarına uymamız lazım. Ne yazık ki ‘pandemi bitti’ dalgası şu anda çok yoğun bir şekilde yayılıyor. Birçok vatandaşımız artık maske takmaz durumda. Devletimizin ışığı sönmesin ama esnaflarımızın da ışığı sönmesin.

Esnaflarımızın kredi borçları var. Bu borçlarını ödeme imkanları yok. Birçok esnafımız kepenk kapatıyor. Birçok esnafımız şu anda mali zorluklar ile karşı karşıya. Pandemi süreci devam ediyor şu anda. Kısa çalışma ödeneğinin tekrar başlatılmasını Türkiye Değişim Partisi olarak talep etmekteyiz."

 

Kaynak: anka