Mersin’in Tarsus ilçesinde ellerindeki oyuncak tabanca ile satır ve bıçakla markete girerek gaspçılık yapan iki zanlı tutuklandı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre olay, Tarsus Hürriyet Mahallesi’nde 4 gün önce meydana geldi. Market çalışanları E.T. ve S.Z. iş yerini kapatmak üzere dışarıya çıktı. İki kişi, iki çalışanı satır ve bıçak tehdidiyle markete soktu. Çalışanların boğazına satır dayayarak 4 bin 70 TL para ile 1 adet cep telefonunu gasp eden zanlılar marketten çıkarak kaçmaya başladı.

Kaçmaya çalışan U.Ö. o sırada olay yerinden geçen polis ekibince yakalandı. Zanlının elinde satır, belinde ise oyuncak tabanca ele geçirildi.

Yapılan incelemede olayın iş yerinin kameralarıyla kaydedildiği belirlendi. Görüntülerin incelenmesi ve suç üstü yakalanan U.Ö’nün verdiği bilgiler üzerine kimliği belirlenen diğer zanlı M.T. de kısa sürede gasp edilen para ve cep telefonu ile yakalandı.

Çeşitli suçlardan kayıtları bulunan şüpheli U.Ö. ve M.T. isimli şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: anka