Tarsus Belediyesi, “Tarım Akademisi” projesini hayata geçiriyor. Belediye bünyesinde kurulacak Tarım Akademisi üretimden pazarlamaya, zararlılarla mücadeleden kooperatifçiliğe kadar birçok alanda eğitimler verecek.

Tarsus'un tarımsal potansiyeline katkı sağlaması amacıyla hayata geçirilmeye hazırlanan "Tarım Akademisi"nde ilk ders, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan koordinatörlüğünde yapıldı.

Akademide görev alacak belediye personeline, Tarsus’un güncel ve gelecekte karşılaşabileceği olası tarım sorunlarına ve çözüm önerilerine ilişkin ilk bilgiler, Prof. Dr. Erhan Akça tarafından aktarıldı.

Derste katılımcılara, Tarsus’ta tarımsal üretimde kooperatifçilik, vergiler, tarımsal mücadele, yeni ürünler ve pazarlama konusunda da bilgiler verildi.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Tarsus Tarım Akademisi'nin amacının, çiftçilerin günümüzde ve gelecekte üretimlerini en iyi düzeyde sürdürmelerine katkı sağlamak, refah seviyelerini arttırmak olduğunu söyledi.

Seçim sürecinde Tarsuslu çiftçilere, Tarsus Belediyesi bünyesinde bir Tarım Akademisi kurma sözünü verdiğini hatırlatan Bozdoğan, “Verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin huzuru içindeyim. Umut ediyorum ki bu akademi çalışkan Tarsus çiftçisine üretimin ve pazarlamanın her aşamasında katkı verecektir” dedi.

Kaynak: anka