Tarsus Belediyesi, çiftçilerin uygun gübreleme ve sulama yapabilmesi, toprak analizlerinin yerinde hızlıca gerçekleştirilebilmesi amacıyla çiftçileri, son teknoloji "Arazi Toprak Test Sistemi" ile buluşturmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda çiftçilere sunulacak sistem ile üretimde verim artışı sağlanacak.

Tarsus Belediyesi çiftçilerin topraklarından daha fazla verim alabilmesi, uygun gübreleme ve sulama ile daha fazla üretim yapabilmesi amacıyla son teknoloji "Arazi Toprak Test Sistemi"ni bünyesine kattı. Mevcut toprak laboratuvarına destek sağlayacak "Arazi Toprak Test Cihazı" kalibrasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra Tarsus Belediyesi Tarım Akademisi faaliyetleri kapsamında kullanılacak. "Arazi Toprak Test Sistemi" ile köy ziyaretleri esnasında çiftçiler analizlerini yerinde gerçekleştirme imkânına kavuşacak.

Bir milyon dönümden fazla tarım arazisine sahip Tarsus'ta, toprak analizleri ile dekarda  yüzde 10-20 arasında gübre tasarrufu yapılabilecek. Böylece dekarda 2 kg gübre tasarrufuyla Tarsus’ta yılda 2 milyon kilogram daha az gübre kullanımı söz konusu olacak. Tarımda daha fazla verim elde edebilmek amacıyla hizmete sunulacak olan sistem ile toprakların fiziksel ve kimyasal içerikleri de kolayca taranabilecek.

DAHA AZ GÜBRE İLE DAHA SAĞLIKLI GIDA

Verimli üretim için doğru toprak analizinin önemine değinen Tarsus Belediye BaşkanıHaluk Bozdoğan, "Çiftçilerimizin daha fazla verim alabilmesi, doğru tarım yapabilmesi ve teknolojik ürünlerin kolaylığını tarım alanında kullanabilmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Daha az gübre ile daha sağlıklı gıda üretilerek Tarsus’un gıda güvenliğine katkı sağlayacağız. Tarımsal desteklerimiz çok yakında organik gübre üretimiyle daha da çeşitlenecek" diye konuştu.

 
Kaynak: anka