Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından orman yangınlarıyla mücadele çalışmaları kapsamında alınan su tankerleri, Orman İşletme Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında yapılan tüm çalışmalara destek olacaklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, şöyle konuştu:

"Orman yangınlarının ülkemizde yoğun olarak yaşandığı dönemde sözünü verdiğimiz su tankerleri Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz tarafından Orman İşletme Müdürlüğü’ne teslim edildi. Kül olan umutlarımızı elbette yeniden yeşertmek zorundayız.  Meydana gelebilecek yangınlarla ilgili olarak köylülerimize eğitim de verilecektir. Bizler de belediye olarak bu yangınlara dur demek ve yangınlara önlem olabilecek çalışmalara destek olabilmek amacıyla Orman İşletme Müdürlüğü ile işbirliği protokolü imzaladık. Bu kapsamda Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz öncülüğünde yürütülen çalışmalar kapsamında aldığımız tam teşekküllü su tankerlerini orman içi köylerin olduğu, özellikle yangına hassas noktalara konuşlandırılmak üzere Orman İşletme Müdürlüğü'ne teslimini gerçekleştirdik. Su tankerlerinin yangın söndürme ekiplerinin bulunduğu noktalarda yangın söndürme çalışmalarında büyük kolaylık sağlayacağı ve orman yangınlarını en aza indirilmesinde etkisinin büyük olacağı kesindir."

Orman yangınlarında sadece ağaçların değil toprağın da canlılığını kaybettiğini, sürdürülebilir bir doğa için daha dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Başkan Bozdoğan, “Toprağımızı, ormanlarımızı, içinde barındırdığı canlıları ve suyumuzu korumamız gerekiyor. Belediye olarak bu alanda katkılarımız devam edecek” dedi.

Başkan Bozdoğan ayrıca yöre ekolojisine uygun ve yangına dayanıklı ağaç türlerinin dikilmesine yönelik her türlü çalışmada, kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde olacaklarını belirtti.

Kaynak: anka