Tarsus Belediyesi, üreticiye destek çalışmaları kapsamında köylerde bulunan küçükbaş ve büyükbaş hayvan üreticilerine yem desteği sağlıyor.

Tarsus Belediyesi küçük üreticinin desteklenmesi, kırsal kesimdeki nüfusun kalkındırılması ve kırsal kesimde yaşamanın özendirilmesine yönelik projelerini sürdürüyor. Tarsus Belediyesi bu süreçte veterinerlik hizmetleri desteğinin yanı sıra süt hayvanları için yem desteği de sağlıyor.

Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün kontrolünde yapılan çalışmalar çerçevesinde ekipler, köyleri dolaşıyor ve hayvan varlığı sisteme kayıtlı olan üreticilere yemleri teslim ediyor.

Ekipler, Yalamık, Beylice, Keşbükü, Çakırlı, Pirömerli, Böğrüeğri, Avadan, Kargılı, Özbek, Tekeliören, Kaklıltaşı, Bahçe ve Kadelli mahallerinde bulunan küçükbaş ve büyükbaş hayvan üreticilerine yem desteği sağladı.

Böylece üretici hem yem masrafından kurtuluyor hem de kaynağından ve güvenirliliğinden emin olduğu yemlerle hayvanlarını besleme olanağı buluyor.

Bu çalışmaların yanı sıra Tarsus Belediyesi, başlattığı süt projesi ile köylerdeki süt üreticilerinden alınan sütleri, Halk Marketler'de piyasa fiyatının altında satışa sunuyor.

 

Kaynak: anka