Tarsus Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, ilçede öğrenim gören çocuklar her hafta gruplar halinde Geçici Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek hayvanlarla buluşuyor.

Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren resmi ilkokul ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencileri kapsayan projeyle öğrencilerin hayvan sevgisi duyarlılıklarının arttırılması, eğlenerek öğrenmelerinin sağlanması, hayvan barınaklarına eğitsel amaçlara yönelik işlevsellik kazandırılması ve hayvan sevgisi konusunda duyarlı nesiller yetiştirilmesi amaçlanıyor. 

Tarsus Belediyesi, protokol kapsamında her hafta bir okulun öğrencilerini, Geçici Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüyor. Öğrenciler eğitim yılı boyunca, burada öğretmenleri ve Geçici Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi görevlilerinin gözetiminde hayvanlar ile bir araya geliyor. Bugüne kadar binlerce hayvansever ve öğrencinin ziyaret ettiği Tarsus Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi bu defa Ali Mistilli İlkokulundan gelen öğrenci grubunu ağırlardı. 

Kaynak: anka