ALİ GÜRELİ

TFF 1. Ligde Adana Demirspor, GZT Giresunspor ve Yılport Samsunspor'un 67'şer puanla sıralandığı zirve mücadelesinde Süper Lig vizesini alan takımlar belli oldu. Sosyal medyada, Süper Lig'e yükselen Adana ve Giresun'un 01 ve 28 olan plakaları “128 milyar dolar nerede” tartışmasını hatırlatarak paylaşıldı.

Adana Demirspor Menemenspor'u, GZT Giresunspor da Tuzlaspor maçlarını kazanarak Süper Lig yarışında ipi göğüsleyen iki takım oldu. Yılport Samsunspor ise bu mücadelede Adanaspor'u kendi sahasında 2-0 yenmesine rağmen, averajı yetersiz olduğu için bu yarışta umduğunu bulamadı.

Sosyal medya kullanıcıları; ligin son karşılaşmasında rakibine 4 gol atan şampiyon Adana Demirspor'un il plakası 01 ve Tuzlaspor'a 2 gol atan GZT Giresunspor'un il plakası olan 28 rakamlarını yan yana getirerek, “128 milyar dolar nerede” tartışmasını anımsattı.

Muhalefetteki siyasi parti liderleri ve milletvekilleri başta olmak üzere toplumun geniş bir kesiminde tartışılan, CHP il ve ilçe başkanlıklarına pankartları asılan, The Economist dergisi tarafından analizi yapılan “128” sayısı böylece, sosyal medya üzerinden futbola da taşınmış oldu.

CHP Adana Milletvekili TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut da sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"91 Adana Demirspor ve 28 Giresunspor artık Süper Lig'de. Plakalar yan yana geldi, yanıt verin '128 milyar dolar nerede?"

Kaynak: anka