HASAN KÜÇÜK

Dünyaca ünlü Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, 108 yaşına girdi.

Mersin’de mütevazı bir yaşam süren Sümer Kraliçesi Muazzez İlmiye Çığ, 108 yaşına girdi. Çığ, Türk Kadınlar Konseyi Derneği (TTKD) Mersin Şubesi’nin yaptığı ziyarette doğum günü pastası kesti.

TKKD Mersin Şube Başkanı Belgin Gürağaç ve yönetim kurulu üyeleri İlmiye Çığ’ı evinde ziyaret etti. İlmiye Çığ, 108’nci doğum gününü dernek yöneticileriyle birlikte kutladı.

Türk Kadınlar Konseyi Mersin Şube Başkanı Belgin Gürağaç, “Bizlere ilham veriyorsunuz. Türk kadınına örnek bir kimlik taşıyorsunuz. TKKD olarak sizi örnek alıyoruz. Kentimizin dinamikleri ve ihtiyaçları doğrultusunda kadın erkek eşitliği ve kadına karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesi amaçlı Mersin’e katkı sunacak projeler üretmeye çalışacağız" dedi.

Muazzez İlmiye Çığ'ın "Haklarınız için tepki gösterin" sözlerine karşılık veren Gürağaç, “Özellikle İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlükten kaldırılmasına yönelik tepkilerimizi gösteriyor ulusal ve uluslararası düzeyde çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Ziyaretten memnun olan Muazzez İlmiye Çığ, daha sonra 108’nci doğum günü pastasını kesti. Çığ, doğum günü sürprizi nedeniyle kendilerine teşekkür etti.

Kaynak: anka