Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu tarafından yürütülen Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi kapsamında Eskişehir’deki öğrenciler için eğitimler başladı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kırmızı Salon’da başlayan eğitimlerde, yaklaşık 2000 dördüncü sınıf öğrencisi, 21 Şubat- 25 Şubat 2022 tarihleri arasında ağırlanıyor. Her gün 10.00-14.15 saatleri arasında, 45 dakikalık derslerde farklı okullardan öğrencilerin katılacağı eğitimler, 21 Şubat’ta Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Seyit Bilal Porsun’un katılımıyla başladı.

Uzman akademisyen, pedagog ve psikologlar tarafından çocukların eğitimi için hazırlanan sunum insan vücudu, spor, sağlık, çevre, olimpiyatlar, fairplay konularının yer aldığı altı başlıktan oluşuyor. Çocukların erken yaşta sporla tanışmasını ve sporun ülkemizde yaygınlaşmasını sağlamak için 2006 yılından bu yana eğitimlerin 50 ilde gerçekleştirildiğini belirten Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Seyit Bilal Porsun, yaptığı açılış konuşması sonrası Eskişehir Valiliği, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcilerine Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi’ne verdikleri destekler için teşekkür plaketi takdim etti.

Kaynak: anka