Söke Belediyesi, yurttaşların tapu müdürlüğündeki işlerini daha kolay çözmeleri amacıyla protokol imzaladı.

Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel ve Söke Tapu ve Kadastro Müdürü Osman Çetin Sarı tarafından imzalanan protokolle, Belediye ile Tapu Müdürlüğü arasındaki işlem yoğunluğun azaltılması ve vatandaş memnuniyeti hedefleniyor. Gerçekleştirilen işbirliği ile yurttaşlar, tapu işlemlerini tamamlamak için belediyeye gelmeden bina, arsa ve arazilerin rayiç değerlerini öğrenebilecek ve işlemlerini güvenli ve hızlı bir şekilde tamamlayabilecek. Kurumlar arasında güvenli bir ortamda kurulacak bağlantı ile doğru ve hızlı bir şekilde verilere erişim, paylaşım ve kullanım sağlanacak.

Vatandaşlara iyi hizmet sağlamayı amaçladıklarını belirten Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel, “İmzalanan protokolün vatandaşlarımız için çok iyi bir hizmet olduğunu düşünüyorum. Böylece Tapu Müdürlüğüne giden vatandaşlarımız Söke Belediyesine gelmek zorunda kalmadan bütün işlemlerini Tapu Müdürlüğünde halledecek. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.  

İmzalanan protokolün vatandaşlara kolaylık getireceğini belirten Tapu Müdürü Osman Çetin Sarı da “ Bu protokolün amacı taşınmazların rayiç bedellerinin Tapu Müdürlüğünce sistem üzerinden alınarak vatandaş bürokrasisinin azaltılması, Belediyede rahatlığı sağlamak ve Tapu Müdürlüğünde personelimizin rahat bir şekilde rayiç bedellere ulaşarak işlemleri rahat bir şekilde hazırlamalarını sağlamak. Her iki kurum içinde çok faydalı olacak ve iki kurumu da rahatlatacak bir protokol” diye konuştu.

Kaynak: anka