SERRA TAYLAN 

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 1 milyon 140 bin lira harcanarak yapılan Hazarbaba Macera Parkı ve Zipline, aradan 2 yıl geçmesine rağmen bir türlü hizmete açılamadı. Çürümeye terk edilen tesise Sivrice Belediyesi talip oldu.

Elazığ İl Özel İdaresi tarafından Köylere Hizmet Götürme Birliği üzerinden 1 milyon 140 bin lira harcanarak yaptırılan parkta, bin metre uzunluğunda zipline parkuru, 12 metre yüksekliğinde dev salıncak, ormanlık alandaki ağaçların üzerine yer alan spor, oyun ve eğlence parkurları ile bungalov evler ve kafeterya bulunuyor. Milyonluk tesis işletmeye açılamadığı için şu an iki güvenlik görevlisine emanet edildi.

“TEK ÇÖZÜM SİVRİCE BELEDİYESİ”

Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, buranın bölge için önemli bir değer olduğunu ve belirterek tesislerin hizmet vermesi açısından sürdürülebilir şekilde faaliyete geçmesi gerektiğini söyledi. Gündoğan şöyle konuştu:

''Bazı şeyleri yapmakla olmuyor. Oysa bu yatırımlardan verim alabilmek, sürdürülebilirliği ile orantılıdır. Oraya bir kamu bütçesi ayrılıyor, bir harcama yapılarak güzel şeyler yapılıyor. Bunlar yapılıp bitirildikten sonra işletilmesi gerekiyor. Oralardaki asıl sorunumuz işletilememesi. Orayı köylere hizmet götürme birimi işletemez. Oranın öyle bir yapısı yok. Ben işletirim mantığıyla Özel İdare'nin de yapması çok zor. Yıllardır böyle. O nedenle oraların sürdürülebilir şekilde işletilmesinin tek çözümü olarak biz Sivrice Belediyesi’ni görüyoruz.

“DAHA ÖNCE DE RESMİ BAŞVURUMUZ OLDU”

Biz belediye olarak, daha önce de resmi olarak da taleplerde bulunduk, yazışmalarımızı yaptık. Ancak ne yazık ki bize olumlu bir geri dönüş olmadı. Ben bunu belediye başkanı olarak her platformda gündeme getiriyorum. Ne yapmak istediğimizi, neden istediğimizi mutlaka dile getiriyoruz. Artık ifadeyi, konuşma süreçlerini geçtik, net bir sonuç bekliyoruz. Konuyu Elazığ Valimiz Sayın Erkaya Yırık ile de görüştüm. Kendisi de bu konudan oldukça rahatsız. İnşallah valimizin de girişimleriyle bu tesislerin belediyemize devredileceğini umuyorum.”

Kaynak: anka