30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü, Şişli’de büyük bir coşkuyla kutlandı. Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in ev sahipliğinde düzenlenen fener alayına, binlerce Şişlili eşlik etti. Şişli sokakları, 10. Yıl Marşı ile çınladı.

Şişli Belediyesi, ülkenin bağımsızlığını müjdeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı. Bando takımı eşliğinde Kurtuluş’tan başlayan fener alayı, Atatürk Evi Müzesi’nde son buldu. Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in ev sahipliğinde düzenlenen törene, milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Gökhan Zeybek, CHP Şişli örgütünün yanı sıra binlerce Şişlili katıldı.

Şişli caddelerinden geçen fener alayını, Atatürk Evi Müzesi önünde, ellerinde bayraklarla binlerce Şişlili karşıladı. Burada gerçekleştirilen törende, Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu, hep bir ağızdan İstiklal Marşı söylendi. Şişlililer, daha sonra bandonun çaldığı 10. Yıl Marşı’na coşkuyla eşlik ettiler.  

“MİLLİ MÜCADELENİN İLK KIVILCIMI ŞİŞLİ’DE ATILDI”

Atatürk Evi Müzesi’nde düzenlenen törende, Şişlililer'e seslenen Belediye Başkanı Muammer Keskin, Şişli’nin, Kurtuluş mücadelesinde ayrı bir yeri olduğunu belirterek sözlerine başladı. Başkan Keskin, “Özgürlüğün ilk adımı, Şişli’de atıldı. Zaferin kaderi burada yazıldı. Atatürk ve silah arkadaşları Şişli’de mücadeleyi, ülkemizin bağımsızlığını, özgürlüğünü planladı. Şişli’den Samsun’a, Samsun’dan Dumlupınar’a, ülke tek vücut, tek yürek oldu. Şişlili olmaktan gurur duyuyoruz. 30 Ağustos, Türkiye'nin geleceği için binlerce şehidin canları pahasına, özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin sonsuza kadar sönmemek üzere yakıldığı büyük bir zaferdir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını minnetle anıyorum” dedi.

 

 

 

Kaynak: anka