MUSTAFA USTA

Sinop’ta havaların soğumasıyla birlikte hamsi bolluğu yaşanmaya başlayınca fiyatlar da düşüşe geçti. Kış mevsiminde balık severlerin vazgeçilmez lezzetlerinden olan hamsi, Sinop'taki tezgahlarda 10 liradan satışa sunuldu.

Ekim ayıyla birlikte, havaların soğuması hamsinin lezzeti ile bereketini de arttırdı. Önceki gün Sinop'ta 25 TL'den satılan hamsi, bugün yaşanan bolluk nedeniyle fiyatı 10 TL'ye düştü. Hamsinin ucuzladığını gören vatandaşlar, balıkçı tezgahlarına koştu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Balıkçı İbrahim Gündoğdu; “Hamsi şu günlerde bol çıkıyor. Bizim Sinop’ta çıkıyordu. Sinop civarındaydı. Havanın esmesi neticesinde hayvan biraz yürüdü. Şuan Ordu, Trabzon civarında. Oralarda da bol miktarda çıkıyor. Vatandaşın çok ilgisi var. Ne yesin bu vatandaş? Pırasa kaç TL? Domates kaç TL? En ucuz hamsi. 1 kilogram ile 3 kişi doyar. Tavasını yapsın. Buğlamasını yapsın. Soğanlı maydonozlu ızgarasını yapsın. En güzel gıda. Kilogramı 10 TL. Bedava bizde” dedi.

Balık tezgahına gelen Sedat Gür ise “Bir iş gereği Ankara’dan geldim. Hamsiye baktım. Aslında niyetim yoktu. Fiyat çok uygun. Hem de canlı canlı albenisi var. İlla gel beni al götür diyor. Hatta birkaç kişiye telefon açtım. Onlar da sipariş verdi ister istemez. Gerçekten fiyat çok uygun. 10 kilogram alıp buza atacağım.  Bundan sonrası hanımın işi. Yapacak getirecek yiyeceğiz“ diye konuştu.

Kaynak: anka