MUSTAFA USTA 

Sinop’ta esnaf Ekrem Özel ve Erol Gümüş, iş yerlerine gelen zamlı elektrik faturalarından şikayetçi. Geçen ay gelen fatura ile bu ay gelen faturalar arasında büyük fark olduğunu belirten esnaf; “Kaçta kaç zam geldi bu faturaya?” diye tepki gösterdi.

Esnaf Erol Gümüş; “Kaçta kaç zam gelmiş bu faturaya? Aynı elektronik cihazlar var. Farklı bir cihaz yok. Bunu anlamaya çalışıyorum. Ama bize hiçbir yetkili ya da herhangi birisi bize bunu açıklamıyor. Zam geldi diyor. Koltuğunda oturuyor. Kendisi yakıyor ufoyu. Kendisi elektrik parası vermiyor galiba. Yarın bize 10 bin TL fatura gelse vezneye mi gideceğiz koşa koşa? 10 bin TL geldi tamam devlet dedi. Tamam devlet başımızda da bu kadar da olmaz” sözleri ile dükkanına gelen elektrik faturasına tepki gösterdi.

“DOĞALGAZ OLSUN, AKARYAKIT OLSUN, FATURALARIN HEPSİ ÇOK ZAMLI”

Berber dükkanı olan esnaf Ekrem Özel de; “Aynı makinelerim ile devam ediyorum.  Faturalarıma çok fazla zam geldi. Geçen ay 370 TL gelen elektrik faturam bu ay 1044 TL geldi. Yaklaşık 3 katı. Bunun için devlet yetkililerinden indirim istiyoruz. Esnaflara indirim istiyoruz. Çevremdeki bir çok insan da bu konuda çok şikayetçi. Doğalgaz olsun, akaryakıt olsun, faturaların hepsi çok zamlı. Günümüz şartlarında para kazanmak ta çok kolay değil artık. Devlet yetkililerinden yardım istiyoruz” diye konuştu. 

“BU KADAR DA OLMAZ”

Esnaf Erol Gümüş ise yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Pandemi girdi ne kiralarımızı ödeyebildik. Bu zamlardan dolayı zaten işler düştü. Bir de kurumsal firmalar Sinop’a yayıldı. Sinop’ta bunlar daha önceden yoktu. Tamam onlar da ekmek yiyecek ama küçük esnafı aradan çıkarmaya çalışıyorlar. Küçük esnaf ne yapacak? Ben gelmişim 50 yaşıma. Tedavi görüyorum. Aileme bakmakla yükümlüyüm. Benim 3 tane çocuğum var. Ben aileme bu işi yaparak bakacağım. Kötü yola düşme taraftarı değilim. Şurada küçük bir esnafız. Ekmeğimizi helalimizden kazanalım. Ama bizi bu şartlar kötü yola düşürmeye çalışıyor. Geçen ay dükkana gelen faturam 700 küsürdü. Bu ay 1300 küsür civarı geldi. Diğer esnaf arkadaşlarıma geçen ay 2 bin TL gelmiş bu ay 4.500 TL gelmiş. Kaçta kaç zam gelmiş bu faturaya? Aynı elektronik cihazlar var. Farklı bir cihaz yok. Bunu anlamaya çalışıyorum. Ama bize hiçbir yetkili ya da herhangi birisi bize bunu açıklamıyor. Zam geldi diyor. Koltuğunda oturuyor. Kendisi yakıyor ufoyu. Kendisi elektrik parası vermiyor galiba. Yarın bize 10 bin TL fatura gelse vezneye mi gideceğiz koşa koşa? Bu esnafın bir şey yapması lazım. Birlik olamıyoruz. Esnaf arkaşlarımıza da şunu demek istiyorum; arkadaşlar hep beraber şey yapalım. 10 bin TL geldi tamam devlet dedi. Tamam devlet başımızda da bu kadar da olmaz.”

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

*Esnaf Ekrem Özel açıklamaları

*Detay görüntü

*Esnaf Erol Gümüş açıklamaları

Kaynak: anka