MUSTAFA USTA

Sinop’ta balıkçılık yapan Hasan Yusufoğlu, “Av yasağı başladığı zaman dükkanı kapatacağız. Başka türlü işin içinden çıkamıyoruz. Bize kalan kar mazot parasına gidiyor. Çok büyük sıkıntıdayız. Allah sonumuzu hayır etsin" dedi.

Sinoplu balıkçı Hasan Yusufoğlu, yaşadıkları sorunları ANKA Haber Ajansı’na anlattı. Kazandıkları paranın mazota gittiğini söyleyen Yusufoğlu, "Böyle giderse tezgahları yazın kapatacağız. Kim 100-120 TL verip de levrek, çupra alıp yiyecek" diye konuştu. Hasan Yusufoğlu, şunları söyledi:

"MASRAFLAR AĞIRLAŞTI"

“Şu durumda balıkçı da sıkıntılı, tezgah da sıkıntılı, müşteri de sıkıntılı. Çünkü para yok. Mazotun litresi oldu 16 TL. Balık zaten denizde az. Para kazanamıyoruz. Balıkçı şikayetçi. Biz şikayetçiyiz. Balık az olduğu için pahalı oluyor. Bu yüzden esnaf da müşteri de şikayetçi. Masraflarımız ağırlaştı. Elektrik parası bin 700-2 bin TL arası gelirken 3 bin 500-4 bin TL geliyor. Buz makinamız var, ona 3 bin-3 bin 500 TL arası geliyordu. Ona da son fatura 6 bin 500 TL geldi. Yani masraflar ağırlaştı. Ağırlaştığı için de levrek, çupra, somonun ve bazı balıkların fiyatları arttı. Böyle giderse tezgahları yazın kapatacağız. Kim 100-120 TL verip de levrek, çupra alıp yiyecek? Restoranlar da bizden balık alırken şikayet ediyorlar. Onlar da bizden bu balığı kaça alıp müşteriye kaça verecek? Bu masraflar ağır olduğu için av yasağı başladığı zaman dükkanı kapatacağız. Başka türlü işin içinden çıkamıyoruz. Bize kalan kar mazot parasına gidiyor. Çok büyük sıkıntıdayız. Allah sonumuzu hayır etsin.”

Kaynak: anka