MUSTAFA USTA

Sinop Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden değerli eşyalar çalan bir kişi polis tarafından yakalandı ve tutuklandı.

Sinop’ta 14 Haziran ve 1 Eylül’de yaşanan iki ayrı hırsızlık olayı çözüldü. Sinop İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri 40 saatlik kamera kayıtlarını inceledikten sonra, Türkeli ilçesinde düzenlenen operasyonda maddi değeri 110 bin TL olan çalıntı malzemeleri ile birlikte zanlıyı yakaladı.

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklama göre; Sinop Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde 14 Haziran ve 1 Eylül’de yaşanan iki ayrı hırsızlık olayında; üç adet bavul, 7 bin TL değerinde dizüstü bilgisayar ve 10 bin Euro değerindeki solunum cihazı çalındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince olayın aydınlatılması amacıyla saha çalışmaları, suç-fail profil analizi, MOBESE, otogar ve minibüsten temin edilen 40 saatlik kamera görüntülerinin incelendi.

Ekipler, iki hırsızlığın da aynı kişi tarafından yapıldığını belirledi ve 20 Eylül’de Türkeli İlçesi’nde operasyon düzenledi. Zanlı, maddi değeri 110 bin TL olan çalıntı hırsızlık malzemeleri ile birlikte yakalandı. Yakalanan şüpheli gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkeme kararı ile tutuklandı.

 

Kaynak: anka