MUSTAFA USTA

Türkiye'nin en kuzeyi Sinop'ta sonbaharda oluşan renk cümbüşü havadan görüntülendi. Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Saim Gürbüz, “Sinop’tan Boyabat yoluna, Sinop’tan Erfelek yoluna ya da Sinop’tan Ayancık ve Türkeli yoluna gittiğiniz zaman bazen yeşilin yüzlerce tonunu görebiliyorsunuz. Sahil yollarında da bir tarafınız mavi, bir tarafınız yeşilin ve kahverenginin bir çok tonunu barındırıyor” dedi.

İlkbahar ve yaz boyunca dağların üzerini kaplayan yeşil örtü, sonbaharın gelmesiyle yerini sarının tonlarına bıraktı. Sinop’un Boyabat karayolu yanlarında bulunan ormanlarındaki renk cümbüşü, havadan görüntülendi.

“BU YOLLARI, BU DOĞAYI MUTLAKA GÖRÜN VE KEŞFEDİN”

Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Saim Gürbüz, şöyle konuştu:

“Sinop’a ne zaman gelinir dediklerinde Sinop’un en güzel mevsimi sonbahardır deriz çünkü Eylül’den itibaren yaklaşık Aralık ayı ortasına kadar güneşli gün sayısı çok fazla. Deniz suyu sıcaklığı inanın neredeyse Kuzey Ege seviyesinde ama en önemli güzelliklerinden birisi doğa. Biz Karadeniz kentiyiz. Doğu Karadeniz gibi daha farklı bir insan yapımız var ama Karadeniz’in coğrafi güzelliklerinin hepsini barındıran bir kentiz. Sinop’tan Boyabat yoluna, Sinop’tan Erfelek yoluna ya da Sinop’tan Ayancık ve Türkeli yoluna gittiğiniz zaman bazen yeşilin yüzlerce tonunu görebiliyorsunuz. Sahil yollarında da bir tarafınız mavi, bir tarafınız yeşilin ve kahverenginin bir çok tonunu barındırıyor. Trekking sporu yapanlar ve doğa sporları yapanları Sinop’a özellikle davet ediyorum. 12  aylık turizm planlaması içerisinde de Sinop’un İlkbaharı ve Sonbaharı bizim için çok önemli. Bu yolları, bu doğayı mutlaka görün ve keşfedin.”

Kaynak: anka