MUSTAFA USTA

Balık sezonuyla birlikte Sinoplu amatör balıkçılar da sahili doldurdu. Sinop İskelesi'nde balık tutan vatandaşlar, tuttukları balıkların bir kısmını evlerine ve komşularına götürüyor, bir kısmını da satarak ev ekonomilerine katkıda bulunuyor.

Boş zamanlarını değerlendirmek isteyen yüzlerce amatör balıkçı, her gün Sinop İskelesi’ne geliyor. Geceden gelerek iskelede oltalarıyla ve yakaladıkları balıklarla sabahlayan amatör balıkçılar, tuttukları balıkların bir kısmını evlerine ve komşularına götürüyor, bir kısmını da satarak ev ekonomilerine katkıda bulunuyor.

Konu ile ilgili Amatör Balıkçı Erdinç Bozkurt; “Sabahtan akşama kadar buradayım. Balık tutuyorum. Çıkarsa satıyorum. Az çıkarsa yiyorum. 2-3 tane arkadaşlarım var. Sohbet, muhabbet gırgır şamata yapıyoruz. Hava güzel. Sinop güzel” dedi.

Amatör Balıkçı Mehmet Yılmaz da; “Ağız ve diş sağlığı merkezine geldim. Ondan sonra arabayı otoparka çektim. Balık tutmaya çalışıyorum” diye konuştu.

Amatör Balıkçı Nuray Bilir  ise şunları söyledi:

“Her gün 11.00’de geliyorum. Akşam 17.00’de gidiyorum. Tutarsam eve getiriyorum yiyoruz. Fazla olanları buzluğa koyuyorum. Komşularıma veriyorum. Onun dışında boş vakitlerimi burada geçiyorum. Zaman geçiriyorum. Kafamı dinliyorum. Stres atıyorum.“

Görüntü dökümü: ;

*Sinop iskeleden görüntüler

*Amatör Balıkçı Erdinç Bozkurt

*Amatör Balıkçı Mehmet Yılmaz

*Amatör Balıkçı Nuray Bilir

 

 

Kaynak: anka