MUSTAFA USTA

Sinop’un Bostancılı Köyü’nde yaşayanlar; kent merkezinde hatta 200 metre uzaklıktaki evlere bile verilen doğal gaz hizmetinin kendilerine verilmemelerinden şikayet etti. Mahalleli Gülser Cesur, “200 metre ilerimizde doğal gaz var. Yolun diğer tarafında da var. Ama burada yok” dedi. Mahalleli Murat Kalva ise “Burası bittikten sonra Gerze’ye geçilecekti. Gerze ilçesi de bitti. Boyabat ilçesi de bitti. Halen daha bizim mahallemizin doğal gaz sorunu çözülmedi” dedi.

Doğal gaz hizmeti, 2016 yılında Sinop kent merkezindeki tüm mahallelere verildi. Ancak doğal gaz, Bostancılı köyü afet evlerine bağlanmadı. Mahalleli, 200 metre uzaklıktaki evlerde olan doğal gaz kendilerinin erişememelerine tepki gösterdi.

Mahalleli Gülser Cesur, “200 metre ilerimizde doğal gaz var. Yolun diğer tarafında da var. Ama burada yok. Misafirlerimiz geliyor. Oturacak yerimiz yok. Kömürün çuvalı olmuş 100 lira. Onun için doğal gazın gelmesini istiyoruz. Biz de yaşamak istiyoruz. Kızım CİMER’e başvuru yaptı, ama ‘olumsuz’ olarak yanıtlandı” diye konuştu.

Mahalleli Murat Kalva, “12 senedir burada oturuyorum. Programa göre 2017 yılında bizim buranın doğal gazının bitmesi gerekiyordu. Burası bittikten sonra Gerze’ye geçilecekti. Gerze ilçesi de bitti. Boyabat ilçesi de bitti. Halen daha bizim mahallemizin doğal gaz sorunu çözülmedi. Burada sorunlar çok. Altyapımız da yok. Bunlar bir an önce çözülürse memnun kalırız” dedi.

Mahalleli Ayşe Çakır ise “13 senedir burada yaşıyorum. Murat amcanın dediği gibi biz hizmet alamıyoruz. Doğalgaz bekliyoruz. Her türlü hazırlığımızı yaptık. Bekliyoruz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

*Bostancılı mahallesinden detay görüntüler

*Mahalleli Gülser Cesur açıklamaları 

*Mahalleli Murat Kalva açıklamaları

*Mahalleli Ayşe Çakır açıklamaları

Kaynak: anka