Balıkesir’in Sındırgı ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü kutlandı. Etkinlikler, Covid-19 salgını önlemleri kapsamında maske ve sosyal mesafe kuralları ile yapıldı.

Sındırgı ilçesinin düşman işgalinden kurutuluşunun 99. yılı kutlama programı, Hükümet Konağı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından AKP Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, İlçe Kaymakamı Zafer Oktay, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş yaptı. Başkan Yavaş, konuşmasında, “Beraber olduk, güçlü olduk ve bu vatan toprağını gavurun çizmesine teslim etmedik. Yine de etmeyeceğiz, düşman uyumuyor. Su uyuyor ama düşman uyumuyor. En son bunu 15 Temmuz’da yine gördük. Her dakikasında, her saatinde bu cennet vatanı yok etmek ve bizi birbirimize düşürmek isteyen fitneyle fesatla topraklarımızı işgal etmek isteyenler durmadan çalışıyorlar” dedi.

PROTOKOL GÖLGEDE, ÖĞRENCİLER GÜNEŞTE

Sındırgı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü kutlamaları için Cumhuriyet Meydanı’na portatif çadırlar kuruldu. Protokol üyeleri ve vatandaşlar çadırların altında gölgede programı takip ederken öğrenciler güneşin altında izledi. Öğrencilerden biri baygınlık geçirerek yere düştü. Öğrenci, ilk müdahalesi yapıldıktan sonra etkinlik alanından uzaklaştırıldı.

Kaynak: anka