Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde “Kadın Giderse” adlı oyunun ilk gösterimini sahneledi. Kadına yönelik şiddeti ve şiddetin toplumsal yansımalarını aktaran oyunda, kadın-erkek eşitliğine ve şiddetsiz bir dünya ihtiyacına vurgu yapıldı.

Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun, “Kadın İsterse” adlı oyunu toplumda travmalara yol açan kadına yönelik şiddete dikkati çekmek ve toplumsal duyarlılığı artırmak için “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” etkinlikleri kapsamında izleyici ile buluştu.

Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunun yönetmenliğini Veysel Sadak üstleniyor. Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları Neslihan Yeten, Merve Konuk, Neslihan Sönmez, Buket Elik, Hazal İstimoğlu’nun uyarlayıp oynadığı oyunun müzikleri ise Şenkaya Göl’e ait. Kostümleri Seyhan Belediyesi Dikimevi tarafından hazırlanan oyunun ışıkları Can Sönmez, ses düzeni Mehmet Kara tarafından hazırlandı.

“ŞİDDETSİZ BİR DÜNYAYI HEP BİRLİKTE KURACAĞIZ”

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tekin ile kadın meclis üyeleri ve kadın muhtarların da izlediği oyunun ilk gösterimi izleyicilerin beğenisini topladı.

Oyunun ardından Akay, oyunculara çiçek takdim edip, performanslarından dolayı kutladı.  Akay, “Şiddetsiz bir dünyayı hep birlikte kuracağız” dedi.

 

Kaynak: anka