Seyhan Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde bir dizi etkinlik düzenledi.

Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında fuaye alanında Çukurova Fotoğraf Sanatçıları Derneği ile Atlas Engelliler Derneği’nin “Engelsiz Bakış” projesinde fotoğraf sanatçılarının verdiği eğitimin ardından engelli bireylerin cep telefonlarıyla çektiği fotoğraflar sergilendi. Fotoğraf sanatçıları öğrencilerine sertifikalarını da takdim etti.

DANS “ENGEL” TANIMAZ

Tiyatro salonundaki program ise Suhar Duru Dans Akademisi'nin dans gösterisiyle başladı. Tekerlekli sandalyedeki bedensel engelliler ile engelsiz bireyler birlikte dans ederek, engellerin birlikte bir yaşam için engel olamayacağı mesajını verdiler. “Fikrimin İnce Gülü” eşliğinde gerçekleştirilen dans gösterisi katılımcıların beğenisini topladı.

KARDELEN ENGELLİLER KOROSU

Kardelen Engelliler Korosu’nun Türk Halk Müziği konseriyle devam eden programda, katılımcılar da oyunlar oynayıp, halaylar çekerek koronun seslendirdiği türkülere eşlik ettiler.

İŞARET DİLİ VİDEOSU

Programın devamında Seyhan Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü’nün engellilik konusunda toplumsal duyarlılık oluşturmaya yönelik olarak hazırladığı ve Başkan Akif Kemal Akay’ın da işaret diliyle mesaj verdiği video izlendi.

GÖRME ENGELLİ EKREM ÖZCAN YILMAZ'IN PİYANO RESİTALİ

Engelli olmanın başarıya giden yolda bir engel olmadığını kararlılığı ve mücadele azmiyle kanıtlayan görme engelli piyanist Ekrem Özcan Yılmaz’ın piyano dinletisi de büyük beğeni topladı. Yılmaz’ın tarihi Taşköprü’de piyano çalma ve dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say ile tanışma hayalini gerçekleştirmesine aracılık yapan Başkan Akay da Yılmaz’ı dinledi.

 

Kaynak: anka