Adana’nın Kurtuluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında Adana Valiliği koordinesinde planlanan ve Seyhan Belediyesi’nin organize ettiği 5 Ocak Kurtuluş Kupası Ödüllü Satranç Turnuvası, 15-16 Ocak 2022 tarihleri arasında Tellidere çok amaçlı tesiste yapılacak. İki gün sürecek turnuvaya şehir içinden ve dışından birçok yarışmacı kayıt yaptırdı.

5 Ocak Kurtuluş Kupası, ödüllü satranç turnuvası için son hazırlıkların yapıldığını belirten Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, “Bu turnuvanın önemi çok fazla. Adanamızın, kurtuluşunun 100.yılı münasebetiyle yapılan etkinlikler kapsamında gerçekleşecek. Satrancın birçok yararı bulunmakta. İnsanları bir araya getirmesinin yanı sıra kazanma ve kaybetmeyi öğretmek, odaklanmaya yardımcı olmak, yaratıcılığı geliştirmek, özgüveni arttırmak, problem çözme yeteneklerini geliştirmek bunların başında gelmektedir. Belediye olarak satranç sporuna değer vermekteyiz. Başarılı satrançcıları Türk sporuna kazandırmak öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır” dedi.

İki gün sürecek olan turnuva A,B,C,10 yaş ve altı, 8 yaş ve altı olmak üzere beş kategoride gerçekleşecek. 6 tur oynanılacak olan turnuvada derece yapan ve katılım gösteren yarışmacılara çeşitli ödüller takdim edilecek.

Kaynak: anka