Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, “Yeryüzünün en kutsal ve en saygın mesleklerinden birini sorumluluk bilinciyle icra etmeye devam eden öğretmenler her zaman başımızın tacı olacaktır” dedi.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Akay, Atatürk’ün “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır” sözlerini hatırlatarak, “Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş uygarlık hedefine; aklın ve bilimin ışığında, aydın ve çağdaş nesiller yetiştirerek katkı koyan tüm öğretmenlerin gününü kutluyorum” dedi. 

"ÖĞRETMENLERİMİZİ SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUM"

Öğretmenlerin, Başöğretmen Atatürk’ün "Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister" sözünü unutmadan görevlerini yaptığını belirten Akay'ın açıklaması şöyle:

“Öğretmenler her türlü zorluğa rağmen, sevgi ve sabırla, büyük fedakârlıklar göstererek yeni nesilleri geleceğe hazırlarken aynı zamanda ulusumuzun ve ülkemizin de geleceğini biçimlendiriyorlar. Yeryüzünün en kutsal ve en saygın mesleklerinden birini sorumluluk bilinciyle icra etmeye devam eden öğretmenler her zaman başımızın tacı olacaktır. Başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, sonsuzluğa uğurladığımız tüm öğretmenlerimizi saygı ve minnetle anıyor, öğretmenlerimizin günün bir kez daha kutluyorum."

Kaynak: anka