ALİ GÜRELİ

Adana’da Seyhan İnşaat Yapı Müteahhitleri Dayanışma Derneği (SEYAMDER) Başkanı Enes Yılmaz, inşaat malzemelerindeki fiyat artışları ve akaryakıt zamlarının ciddi sıkıntılara yol açtığını belirterek, "Artık düğünlerde geline 8’lik inşaat demirinden Adana burması yapıp takacağız" dedi.

Adana'daki Seyhan İnşaat Yapı Müteahhitleri Dayanışma Derneği (SEYAMDER) Başkanı inşaat mühendisi Enes Yılmaz, inşaat sektöründe yaşanan sorunlara ilişkin açıklama yaptı.

"TOBB VE TİCARET ODALARININ SUSKUNLUĞUNU ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUM"

Sürekli artan girdi fiyatları nedeniyle iş yapamaz duruma geldiklerini ifade eden Enes Yılmaz, ANKA Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Sektörün önde gelen sorunları olan inşaat demiri ve çimentodaki fiyat artışı, hazır beton firmalarının kartel oluşturması ve akaryakıttaki artışlar nedeniyle sıkıntılı günler yaşıyoruz. İnşaat demirine gelen zamlar yüzde 200’ü aşmış durumda. Beton ve çimentoya gelen zamlar ise yüzde 150’ye yaklaştı.

Tüm Türkiye’deki mesleki sivil toplum kuruluşları defaten dertlerimizi dile getirmelerine rağmen TOBB ve Ticaret Odalarının suskunluklarını korumalarını anlamakta güçlük çekiyorum. Artık düğünlerde geline etriye (inşaat demiri) takmaya karar verdik. 8’lik inşaat demirinden Adana burması yapıp hediye edeceğiz.

"YETKİLİLERİN KANAYAN YARAYA PANSUMAN YAPMALARINI BEKLİYORUZ"

Ayrıca kamuda iş yapan kamu müteahhitlerimiz için fiyat farkı kararnamesini ivedilikle beklemekteyiz. Çünkü bu müteahhitlerimiz devletlerine güvenerek iş alıp yapmaktadır. Hali hazırda fiyat farkı verilmeyecekse idarecilerin inisiyatifine bırakılmadan tasfiye kararnamesi yapılmalıdır.

Aksi takdirde kamu müteahhitlerimiz iş yapamaz hale gelecektir. Fiyat artışları o kadar fazla oldu ki sektörümüz bu hale geldi. Yetkililerden bir an önce bu kanayan yaraya pansuman yapmalarını bekliyoruz. Aksi halde sektörün geleceğine yönelik endişelerimiz günbegün artmaktadır.”

Kaynak: anka