AHMET ÜNSAL

Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki Mehmet Suphi Egemen İlkokulu bahçesinde 3,5 yıl önce hayata geçiren Hayat Oyunu Projesi kapsamında kurulan hobi bahçelerinde hasat şenliği yapıldı. Okul Müdürü Evra Seda Satan önderliğinde yapılan topraklı topraksız tarımla öğrenciler doğayla tanıştı.

HASADI ÖĞRENCİLER YAPTI

Hasat şenliğinde doğaya dönüş yaşanırken öğrencilerle birlikte protokol üyeleri de okul bahçesinden lavanta, lavantin, mercan köşk, kekik, marul, çilek gibi bitkiler topladı. Türkiye’nin en küçük mehter takımı olan miniklerin oluşturduğu mehter takımı çaldığı marşlarla şölene renk kattı. Şenliğe, Manisa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fevzi Yüksel, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Yunusemre İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serdar Mersinli katıldı.

PANDEMİ ENGEL OLAMADI

Projenin 3,5 yıldır sürdüğünü belirten Mehmet Suphi Egemen İlkokulu Müdürü Evra Seda Satan, pandemiye rağmen tarım faaliyetlerini sürdürdüklerini açıkladı ve şunları söyledi:

“Öğrencilerimize müfredatın yanında hayata dair değerlerimizi, tarihimizi, kültürümüzü öğretmeyi ilke edindik. Koşulların zorluğu bile bu amacımıza engel olamadı. Uzaktan eğitim olur mu, nasıl olur, tartışmaları sürerken biz yüz yüze dönemde her ne yapıyorsak uzaktan eğitim sürecinde de yapmaya devam ettik. Bu süreçte darbuka ritim, davul ritim, bando, halk oyunları ve mehter grubumuz oluştu. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi doğa ve hayvan sevgisi kazandırmayı da ihmal etmedik. Teorik bilgilerini online eğitim sürecinde verdiğimiz tarım uygulamalarımızı ise 1 Mart tarihi itibariyle okulumuzda uygulamalı olarak tüm öğrencilerimize gösterdik. Zannediyorum öğrencilerimiz eğitimli en küçük çiftçiler. Çocuklarımız tarımın yanında, sabretmeyi, emeğin değerini de farkında olmadan öğreniyorlar. Bugün de minik çiftçilerimizin en mutlu günü.”

Lavanta, mercanköşk ve benzeri bitkilerden mum, oda parfümü, sinek kovucu, bitki çayı üretilirken, ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

 

 

Kaynak: anka