MUSTAFA USTA

Sinop Ayancık ilçesinde 11 Ağustos’ta yaşanan sel felaketi Erfelek ilçesinde de zarara neden oldu. Etkili yağış nedeniyle ilçenin turizm merkezi Tatlıca Şelelarine giden ve büyük hasar alan yol henüz açılamadı. 

Sinop’un Erfelek ilçesinde iki ormanın birleştiği derin vadi içerisinden akan, irili ufaklı 28 şelaleden oluşan Erfelek Tatlıca Şelaleleri, her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığınca 2011 yılında “tabiat parkı” ilan edilen 720 dekarlık alana sahip Erfelek Tatlıca Şelaleleri ve ulaşımı sağlayan yol 11 Ağustos günü yağan sağanak yağışının ardından büyük hasar gördü.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Erfelek esnaflarından Adnan Karasu şunları söyledi:

“Burada 11 Ağustos’ta sel oldu. Her taraf yerle bir oldu. Şükrü Usta’nın güzel mesire yeri vardı. Güzel kebap ve balık salonu vardı. Çok güzeldi. Gördüğün gibi son durum bu.Tahminim Ayancık’taki selden dolayı AFAD burası ile şu an ilgilenmiyor ama Kaymakam Beyimiz filan ve bir yarışmalarının olduğunu biliyorum, muhtar filan da şey yapıyorlar ama ne zaman olur bilemem. İleride Ahmet Bozkurt’un oğlu yeğenim Ömer Bozkurt’un yeri vardı. Orası da çok bir yerdi. Orada Ömer’in yaptığı çok güzel tesisler vardı ama şimdi göremediğim için ne kadar, ne olduğunu bilmiyorum. Duyduğuma göre orası çok vahimmiş yani.”

 

 

Kaynak: anka