SERDAR ÜNSAL

Iğdır ve çevresinde dün gece etkili olan sağanak yağış sele dönüştü. Sel suları ile taşınan çamur ve kaya parçaları, Aralık ilçesi ile Azerbaycan'a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti arasındaki karayolunun kapanmasına neden oldu. Iğdır İl Özel İdaresi ve Karayolları ekiplerinin çalışmasıyla karayolu bugün yeniden trafiğe açıldı.

Dün akşam yaşanan fırtınanın ardından başlayan sağanak yağmur, kent merkezi ile ilçe ve köylerinde hayatı felç etti. Ağrı Dağı'ndan gelen sel suları ile taşınan çamur ve kaya parçaları, Aralık-Nahçıvan karayolunun kapanmasına neden oldu. Durumun bildirilmesiyle İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri sevk edildi. Yapılan çalışmaların ardından karayolu bu gün yeniden ulaşıma açıldı.

Aralık Belediye Başkanı Mustafa Güzelkaya, kapanan uluslararası yolda birçok aracın çamura saplandığını, can kaybı ya da yaralanma olmaması ile teselli bulduklarını söyledi. İlçenin altyapısı ve içme suyu şebekesinde de hasar oluştuğunu belirten Güzelkaya, "Saat 21:00 sıralarında yoğun bir yağışın ardından oluşan afet, Türkiye'nin çatısı olan Ağrı Dağı'ndan geldi. Karayolu çamur ve kaya parçaları ile kapandı. Allah beterinden korusun. Şükürler olsun ki can kaybımız yok. İlçemiz ve bazı köylerde hasar oluştu. İlçenin altyapısı ve içme suyu şebekesinde de hasar oluştu. İnşallah en kısa sürede üstesinden geleceğiz" diye konuştu.

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Bölgeden görüntüler

* Aralık Belediye Başkanı Mustafa Güzelkaya'dan açıklamalar

* Genel ve detay görüntüler

Kaynak: anka