TACETTİN DURMUŞ

Kars’ın Kağızman ilçesinin Karagüney köyünde keşfe giderken askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Egemen Öztürk’ün cenazesi memleketi İzmir’e gönderildi.

Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Egemen Öztürk için Kars Harakani Havalimanında askeri tören düzenlendi. Yedi aylık bir kızı olan Şehit Öztürk’ün naaşı, silah arkadaşları tarafından omuzlara alınarak askeri uçağa konuldu.

Törene Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 9’uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, Erzurum Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Semih Okyar, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, AKP Kars İl Başkanı Adem Çalkın, şehit astsubay Öztürk’ün yakınları ile askeri erkan katıldı.

Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Egemen Öztürk, dün Kars’ın Kağızman ilçesinin Karagüney köyünde keşfe giderken askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olmuş, aynı araçta bulunan, 1 avukat ve 2 sivil vatandaş da hayatını kaybetmişti. Kazada bir asker de ağır şekilde yaralandıktan sonra Kafkas Üniversitesi Sağlık, Araştırma ve Uygulama Merkezi Hastanesinde tedavi altına alınmıştı.

 

Kaynak: anka