Tarsus’un yetiştirdiği değerlerden, ressam ve hat sanatçısı Etem Çalışkan, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılına özel bir sergi açacak.

Hafızalara kazınan Atatürk portresinin yaratıcısı ressam, çizer ve kaligrafi ustası Etem Çalışkan, Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla açacağı sergiye hazırlanıyor. 93 yaşında olmasına rağmen hâlâ üretmeyi sürdüren Çalışkan, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ı ziyaret ederek sergi hazırlıkları hakkında bilgi verdi.

Etem Çalışkan, ziyarette Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla yapılabilecek sanatsal ve kültürel etkinlikler hakkında da Başkan Bozdoğan ile görüş alışverişinde bulundu.

Çalışkan, “Aşk Olsun” adlı kitabını da Başkan Bozdoğan için imzaladı.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, “Sanatçının yarını son nefesidir diyerek ömrüne birçok başarı ve ilki sığdıran, günümüzün duayen sanatkarlarından, kaligrafi ustası Etem Çalışkan'ı ağırlamaktan onur duydum. Atatürk aşığı ve Cumhuriyet sevdalısı Sayın Çalışkan'ın Tarsus'umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında sergi açacak olması bizleri ayrıca mutlu etti” dedi.

Kaynak: anka