MEDİNE TURAN

Sakarya’nın Karasu ilçesinde yaşayan Sevim Yılmaz, engelli iki çocuğuyla süt mısır satarak geçimini sağlıyor. Yılmaz, "Zorlandığım günler oluyor. Akciğerimden ameliyat oldum. İlaç içiyorum şimdi. Alıştım artık yani bu hayata. Çok mutluyum, keşke daha önce yapsaydım" dedi.

Sakarya’nın Karasu ilçesinde yaşayan Sevim Yılmaz, süt mısırı satarak iki engelli çocuğuyla hayatın zorluklarına göğüs geriyor. Yatağa bağımlı eşini dört yıl önce kaybeden 57 yaşındaki Sevim Yılmaz, süt mısır satarak geçimini sağlamaya çalışıyor. "Zihinsel engelli çocuklarına da bu işten elde ettiği gelirle baktığını "söyleyen Yılmaz, "Zorlandığım günler oluyor. Akciğerimden ameliyat oldum. İlaç içiyorum şimdi. Alıştım artık yani bu hayata. Çok mutluyum, keşke daha önce yapsaydım" diyerek işine bağlılığını vurguladı.

"Eşi kaybettikten sonra, kendisini eve bağlayan herhangi bir şeyin kalmadığını" belirten Yılmaz, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“EVDE KALIP KENDİMİ DİNLEYEMEDİM: 1964 doğumluyum. Üç tane çocuğum var. Üç tane torunum var. Kurban olduğum Allah, sağlığım el verdikçe yapacağım bu işi. Eşimi 2017'de kaybettim. Artık beni eve bağlayan bir şey kalmadı. Eşim sekiz sene yatalak kaldı. Dört sene gözlerini kaybetti. Eşimi rahmetli olunca da evde kalıp kendimi dinleyeceğime bu işe atıldım. Bu işi yapıyorum. Çünkü evde kalınca çok üzülüyordum, her yerde eşimin anıları vardı. İki çocuğum zihinsel engelli biri 40, diğeri 37 yaşında. Onların banyosu her şeyi bana aittir. Benim oğlan bir de kilolu, 90 küsur kilosu. Ağır engelli değiller. Kendilerini götürüp getirecek kadar gidip geliyorlar.

ZORLANDIĞIM GÜNLER OLDU: Zorlandığım günler oluyor. Akciğerimden ameliyat oldum. İlaç içiyorum şimdi. Alıştım artık yani bu hayata. Çok mutluyum, keşke daha önce yapsaydım. Yapamazdım çünkü eşim rahatsızdı, yatalaktı. Daha önce de çok düşündüm yapmayı ama yapamazdım."

 

Kaynak: anka